Leiderschapsdomeinen I Vanuit verbinding leiden I Leren in je praktijk van alledag

Bruggen bouwen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
(Leestijd 3 minuten)

Stralen

Iedereen kan waardevol zijn. Wanneer ieder het beste van zichzelf kan geven,boren we een vrijwel onuitputtelijke kracht aan.

Samen

Samen staan we het sterkst. Door bruggen te bouwen naar en met elkaar kunnen we tot resultaten komen, die we op voorhand niet voor mogelijk houden.

Veranderen

Strategie, planning en control, organisatie. Je moet het gewoon op orde hebben. Met tastbare uitvoeringsmaatregelen kun je de doelmatigheid en effectiviteit verbeteren. Steeds weer opnieuw. Maar om substantiële veranderingen tot stand brengen in onze manier van doen, is iets anders nodig. Onderkennen dat er niet één waarheid is. Onderliggende patronen bloot leggen. Verschillen in overtuiging met elkaar delen. De waarde van ieders waarneming waarderen. Maar ook de beperking. Als inspiratiebron voor beklijvende verandering.

Doen

Er is zo vaak een verschil tussen wat we willen en ons feitelijk gedrag. Er zit dan verschil tussen ons denken en ons doen. Wanneer we ons dat realiseren ontstaat er een zee aan ruimte. Van mogelijkheden om echt vooruit te komen.

De strategie is niet het document dat in de la ligt. De echte strategie is dat wat je ziet en voelt in de praktijk van alledag.

Moment

Die praktijk van alledag biedt daarmee een veelheid aan waardevolle momenten. Van aangrijpingspunten, waar problemen nieuwe kansen blijken. Waar schaarste tot overvloed kan worden. Die momenten komen elke dag vaak voorbij. Meerdere keren.

Kan iedereen het beste uit zichzelf geven? Spelen we samen? Benutten we onze verschillen in waarnemen en overtuigingen? Is wat we doen in overeenstemming met onze visie? Dat is waar het volgens mij om gaat, willen we ruimte creëren voor een betekenisvolle meerwaarde. Elke dag opnieuw.

Mijn inzet

Ik zet me in om die meerwaarde te bereiken. Ik wil mensen helpen om die meerwaarde te zien en hen op weg helpen. Ik ga ervoor om mensen als persoon te laten groeien. Om van daaruit bruggen te bouwen naar en met elkaar.

Daarbij wil ik open staan voor wat de ander beweegt. Ik wil kwetsbaar zijn en eigen krachten en tekortkomingen onderkennen. Ik weet, dat ik zo ook zelf als persoon groei. Daardoor begrijp ik steeds beter. Ik ben in staat om steeds meer als vanzelfsprekend in het hier en nu te zijn en tegelijkertijd te zien wat er mogelijk in de interactie gebeurt.

Van de mensen om me heen vraag ik eenzelfde kwetsbaarheid en de bereidheid om mee te denken over consequenties van eigen overtuigingen en handelingen. Ik vraag ook de bereidheid om te proberen om verkregen inzichten in de praktijk te brengen. Ik geniet er van, wanneer dat lukt. Wanneer het lukt om een brug te bouwen naar een nieuwe werkelijkheid. Zo’n succeservaringen geven me een enorme flow.

Mijn streven

Ik geloof, dat we met elkaar een betere wereld maken, wanneer we proberen ieder het beste van zichzelf te laten geven. Mijn benadering kan daarbij helpen. Het is mijn droom om met mijn benadering een sneeuwbaleffect tot stand te brengen en zo mensen in de hele wereld te helpen bruggen te bouwen.

Wat je verder kunt doen

Ken je collega’s voor wie dit artikel heel bruikbaar zou kunnen zijn? Stuur hen dan een link van dit artikel door. Heb je feedback of suggesties voor mij of voor medelezers, gebruik dan het commentaarveld onder het artikel om je commentaar te geven. Samen maken we van verbindend leiden de bovenstroom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.