Leiderschapsdomeinen I Opleidingen in verbindend leiderschap

Logo leiderschapsdomeinen doorzichtig
Zoek

Opleiding Verbindend Leiderschap

Als anderen je agenda bepalen

Wie je bent

Je bent leidinggevende, teamleider, directeur of bestuurder. Je bent gepassioneerd, inhoudelijk sterk en werkt hard. Vol enthousiasme kom je met oplossingen en je weet mensen ervan te overtuigen wat er volgens jou moet gebeuren. Je bent trots op je mensen. En je werkt met veel plezier aan de organisatiedoelen.

 

Wat je doet

Maar soms lijken ánderen je agenda te bepalen of heeft een overleg meer impact op je gemoedstoestand dan je had gedacht. Af en toe merk je dat je te snel reageert, waar je later over blijft doormalen. En misschien trek je onbewust zaken naar je toe die je eigenlijk had willen delegeren.

Wat je je voorneemt

Je neemt je voor om een overleg anders aan te vliegen, maar stapt ter plekke toch in een valkuil die je steeds vaker lijkt te herkennen bij jezelf. Je merkt dat je deze dingen moeilijk los kunt laten. Achteraf baal je er flink van. Je bespreekt het met je partner of een bevriende collega. Je gaat nóg harder werken, of je trekt je juist terug. Een volgend gesprek zie je met spanning tegemoet.

 

 

Deze vragen houden je bezig:

 • Hoe krijg ik medewerkers zo ver zonder dat ik blijf trekken en duwen?
 • Hoe kan ik vanuit meer rust en ontspanning leiding geven zonder dat mijn agenda bepaald wordt door de hectiek van alledag?
 • Hoe blijf ik rol- en koersvast in verbinding met de mensen om me heen?
 • Hoe zorg ik dat ik aandacht geef aan de ander én toch zelf niet ondersneeuw?
 • Hoe weet ik te verbinden bij mensen die geen verbinding lijken te willen?

Deze vragen hebben één ding gemeenschappelijk.
Ze gaan niet over jouw kennis van de inhoud, maar over je eigen gedrag.

Hoe meer je doorgroeit als leidinggevende, des te meer het gaat over je eigen gedrag.

 

Hoe kan het wél?

Je wilt het anders doen

Misschien heb je al het een en ander geprobeerd om verandering tot stand te brengen: je volgde management development programma’s, masterclasses en las boeken over leiderschap. Ze zijn allemaal heel interessant. Maar ze helpen je uiteindelijk alleen maar bewust te maken van dat je het anders moet doen. Er verandert in je eigen praktijk echter nog helemaal niets.

Weten dat het anders moet is niet genoeg. Het gaat erom dat je het ook anders doet.

 • Wat gebeurt er als we stoppen met denken dat alleen lezen, kijken, denken en praten ervoor zorgt dat je het anders gaat doen?
 • Als we stoppen met opleiding hier, masterclass daar, en dan weten we het wel?
 • Stoppen met nog meer energie in iets steken, wat uiteindelijk niet werkt?

Een belangrijke vraag is dan: hoe krijg je er nou écht beweging in?

 

Hoe krijg je er nou echt beweging in?

Een echte beweging ontstaat pas als je zelf in je eigen praktijk aan de slag gaat door te oefenen. Het kan zijn dat het jou lukt om alle theoretische inzichten van je opleidingen en leiderschapstrainingen gemakkelijk toe te passen in je eigen praktijk. Als dat het geval is, dan is dat natuurlijk fantastisch. In dat geval raden we je af om met de Opleiding Verbindend Leiderschap te starten.

 

Maar als je…

 • ervaart dat je vaak onvoldoende toekomt om het geleerde toe te passen in je eigen praktijk van alledag, tijdens je werk;
 • vanuit vertrouwen, rust en ontspanning een beweging wilt creëren;
 • bereidt bent om bij jezelf te beginnen door methodisch te gaan oefenen;

…dan ben je hier op de juiste plek!

 

Is de Opleiding Verbindend Leiderschap iets voor jou?

We kiezen bij Leiderschapsdomeinen voor een geheel andere benadering. We nemen afscheid van de traditionele opleidingen waarin je kennis opdoet. Simpelweg omdat je er geen gedrag mee verandert.

Als leidinggevende werk je in een netwerk van mensen en krachten. Je maakt het verschil in al je interacties. Dáár creëer je de beweging die je beoogt, óf… je helpt deze juist om zeep.

 

Je opdracht is dan om in je ontmoetingen te zorgen… 

 • dat je medewerkers echt ziet en hoort;
 • dat je jezelf passend inbrengt;
 • dat je samen meerwaarde creëert.

Als je dat ziet én gericht wilt oefenen, dan heb je de moed anders te kijken en te denken. Het vraagt moed van je omdat je ander gedrag gaat vertonen dan je collega’s van je gewend zijn. Je gaat experimenteren met nieuw gedrag en je bent bereid om te leren van je ervaringen.

Als je de moed hebt om zélf de sleutel tot verandering te zijn om vastzittende patronen te doorbreken, dan is deze opleiding voor jou. Het vormt de basis om op weg te gaan naar het creëren van de beweging die je beoogt, zonder dat je dagelijkse hectiek dat verhindert.

 

Over de Opleiding Verbindend Leiderschap

Tijdens de opleiding leer je in een half jaar tijd al je dagelijkse interacties vanuit verbinding te leiden. Je ziet en hoort de ander. Je laat je niet meer hinderen door weerstand of je eigen valkuilen. Je weet wat je triggert positief in te zetten, zodat je alsnog in verbinding komt. Je leert de reacties van je lichaam te gebruiken als extra kracht. Je weet je zelf steeds beter passend in te brengen, zodat je zelf niet ondersneeuwt terwijl je aandacht hebt voor de ander. Je leert hoe je meerwaarde kunt creëren uit de belangen en behoeftes van de ander én van jezelf. Het gevolg is dat je vanuit vertrouwen, rust en ontspanning gesprekken voert, mensen om je heen in positie brengt en de beweging creëert die je beoogt.

 

De opleiding in het kort

Opleiding Verbindend Leiderschap Je leert binnen een half jaar vanuit verbinding leiden
Voor wie: Voor bestuurders, directeuren en managers die de moed hebben om zélf de sleutel tot verandering te zijn.
Dit ga je leren: Je wilt anderen meekrijgen en echt stappen vooruit zetten, maar je merkt dat het nog niet zo eenvoudig is om dat vanuit rust en ontspanning te realiseren. Daarom leer je om vanuit verbinding te leiden door in je interacties aan te sluiten bij de ander, jezelf passend in te brengen en samen meerwaarde te creëren.
Hoe? Informeel leren: 10% instructie, 20% samen leren, 70% oefenen (gewoon tijdens je werk)
Wanneer starten? Elke eerste dag van de maand.
Online / offline? Je volgt de masterclasses en je individuele coaching sessies online. Je hoeft er de deur niet voor uit.
Prijs 2950 euro (btw niet van toepassing).

Download de brochure en lees alle informatie rustig terug:

Dit is wat anderen zeggen

Hoe ziet de Opleiding Verbindend Leiderschap eruit?

De Opleiding Verbindend Leiderschap bestaat uit twee trainingen:

 1. verkennen van verandering
 2. effectueren van verandering

1. Verkennen van verandering

In deze training ga je weerbarstige patronen verkennen. Je gaat op zoek naar wat er echt aan de hand is. Dat vraagt om anders kijken en anders doen. Je doorziet de patronen in je organisatie, in je team(s). Cruciaal is de vraag, wat je zélf anders kunt doen. Hoe je zelf de sleutel tot verandering kunt zijn die je wilt bereiken.

2. Effectueren van verandering

In deze training ga je concreet en praktisch aan de slag in jouw eigen praktijk van alledag. Je gaat jezelf als sleutel inzetten. Je doet dat niet door als fotograaf erbuiten te gaan staan, maar je gaat zelf op de foto. Je analyseert en monitort wat je zelf doet en brengt daar stap voor stap verandering in aan. Je leert nieuwe patronen en hebt zo impact in al je interacties. Je wordt steeds meer de leider die je zelf wilt zijn.

Je resultaat

In plaats van strijden, trekken en duwen ga je nu ontspannen om met situaties die zich aandienen en je weet daarbij de mensen om je heen maximaal in positie te brengen. Je maakt verschil in je dagelijkse interacties. Je creëert meerwaarde in al je ontmoetingen en je bent steeds meer de leider die je wilt zijn. Je groeit en bent een inspiratiebron voor de groei van de mensen om je heen. Je ontvangt het certificaat dat bij de opleiding hoort.

Ben je nieuwsgierig naar de inhoud van de modules? Download hieronder de brochure.

 

Kracht van de opleiding

Uitgangspunt is dat je leert in je eigen praktijk. Jouw agenda van de komende weken staat steeds centraal. Daar vind je steeds je eigen casussen. Zo maak je direct verschil en leer je snel. Al gauw merk je dat je tijdsinvestering in de training je heel veel nieuwe tijd oplevert. In dit programma pas je het principe van 10% instructie, 20% samen leren en 70% leren in de praktijk toe. In plaats van alleen maar theorie, pas je het direct toe en oefen je in je eigen praktijk. En is dat niet – met al z’n dynamiek – de prachtigste oefenplek die je kunt bedenken?

Niet alleen effectief, maar ook efficiënt

 • je werkt aan de opleiding wanneer het jou uitkomt
 • je oefent in je eigen praktijk van alledag
 • je bespaart (reis)tijd
 • je focust precies op wat jij nú nodig hebt via de individuele coaching.

De kracht van de opleiding op een rij

 • Expertise en inzichten ter ondersteuning van je persoonlijk leertraject afgestemd op jouw eigen praktijk (situationeel), die je helpen om antwoorden te vinden op jouw uitdagingen.
 • Een effectieve methode om je in korte tijd verbindend leiderschap eigen te maken dat nodig is bij toenemende complexiteit.
 • Op je eigen praktijk gericht zodat het niet ‘erbij’ komt, maar direct ter ondersteuning van je werk dient.
 • Een baanbrekende persoonlijk aanpak.
 • Een aanvulling op, dan wel alternatief voor traditionele opleidingen waar meningsvorming en theorie centraal staan zonder een borging van het geleerde in jouw eigen praktijk van alledag.
 • Focus op instructie (10%), samen leren (20%) en oefenen in de praktijk (70%).
 • Situationele coaching die non-directief is waar het kan, directief waar helpend.

Daarnaast zijn er mogelijkheden om in vervolgtrajecten het geleerde verder te ontwikkelen en te verdiepen. En je hebt de optie om het pakket aan masterclasses uit te breiden, specifiek afgestemd op waar je zelf behoefte aan hebt.

Je tijdsinvestering

Naast al je oefenmomenten tijdens je werk moet je rekening houden met de volgende gemiddelde tijd per week dat je met de opleiding bezig bent:

 • instructie (modules en verwerking hiervan): 0-1 uur
 • overleg (monitoring, reflectie, feedback): 1-2 uur
 

Online leren

De modules volg je online, net als je individuele coaching sessies. Je krijgt toegang tot de online leeromgeving waarin je zelf, op momenten dat het jou uitkomt, aan de slag kunt gaan. Je hoeft verder geen studiemateriaal aan te schaffen. Daarnaast is er elke maand een live online Q&A-sessie, ontvang je 4 persoonlijke coachgesprekken en een slotgesprek (online) en een buddy (samenkomsten met je buddy naar keuze online of fysiek).

Download de brochure en lees wat het kost om de Opleiding Verbindend Leiderschap te volgen: 

Waarom kies je voor een opleiding bij Leiderschapsdomeinen?

Het merendeel van de leiderschapsopleidingen richt zich op bewustwording. Dat is op zichzelf natuurlijk heel waardevol. Maar wil je echt verandering bewerkstelligen, dan moet je in je eigen praktijk simpelweg iets anders doen dan je altijd al deed.
In de opleiding is veel ruimte voor je eigen ontwikkeling, met systematisch oefenen en waarin jouw persoonlijke groei in leiderschap centraal staat. Groei die voor jezelf en de mensen om je heen zichtbaar en voelbaar is.

Veel gestelde vragen

Je kunt elke eerste dag van de maand beginnen. Van daaruit volg je je persoonlijk leertraject.

Met modules alleen kom je er niet. Het gaat erom dat je oefent. Zo maak je je het geleerde eigen. We creëren geen rollenspellen of nieuwe praktijksituaties, maar gaan uit van wat er al is: jouw eigen agenda. De extra tijd gaat zitten in de voorbereiding en monitoring. Hoewel het niet het primaire doel van de opleiding is, roemen alle deelnemers die het programma hebben doorlopen de rust en ontspanning die ze door het deelnemen hebben gekregen.

Dat is een terechte zorg die vrijwel elke leider heeft, die ruimte voor andere creëert. Natuurlijk gaat niet alles goed. Vanuit verbinding leiden is geen garantie voor perfectie. Maar wat er met je nieuwe insteek wél verandert, is hoe je met zaken omgaat die misgaan. Je leert om juist dan in je verbindende positie te blijven en te voorkomen dat je in de top-down-modus stapt. Dan ga je niet hard onderuit, maar ben je de rots in de branding die mensen hernieuwd in positie brengt als blijkt dat er iets verkeerd gaat of vastloopt.

Integendeel, daarmee benutten we de technische mogelijkheden van dit moment optimaal. Door de oefening en coaching zorgen we voor een optimale overdracht naar de praktijk van alledag. Je krijgt namelijk compacte masterclasses, die je op je eigen gekozen momenten volgt. Geen reiskosten, geen uitval omdat je niet zou kunnen, geen toeters en bellen er omheen.

Download de brochure en lees alle informatie terug op een moment dat het jou uitkomt:

Deelnemers uit de opleidingen kwamen onder meer uit deze organisaties en bedrijven: