Leiderschapsdomeinen I Opleidingen in verbindend leiderschap

Logo leiderschapsdomeinen doorzichtig
Zoek

Zo hoef je tegen geen enkele vergadering op te zien

Facebook
Twitter
LinkedIn
(Leestijd 2 minuten)

Dat je geen zin hebt in een gesprek, kan natuurlijk een keer gebeuren. Maar wat als je keer op keer opziet tegen de vergadering die elke week in je agenda gepland staat?
Als je deze vraag hebt, sta je niet alleen. In mijn coaching komt dit regelmatig aan bod. En zelf maak ik dat natuurlijk ook mee;) Dan staat een gesprek gepland en zou ik op voorhand al willen dat het achter de rug is…

Draai de Self fullfilling prophecy om

Je begrijpt het al, dat is natuurlijk niet echt een uitgangspositie om tot een goed gesprek te komen. De kans is levensgroot, dat ik er een self fulfilling prophecy van maak. Juist doordat ik in het gesprek geen zin heb, creëer ikzelf een sfeer, waarin de ander ook het gevoel krijgt dat het eigenlijk allemaal maar niets is. Zo wordt het vanzelf een gesprek dat ik beter had ik kunnen overslaan.

Herken je zo’n situatie bij jezelf? Dan hoef je gelukkig voor een quick win niet ver te zoeken. Je kunt die self fulfilling prophecy ook in je voordeel laten werken. Dat gaat dan zo: doordat je zin maakt voor het gesprek, straal je positieve energie uit en creëer je een sfeer, waarin ook je gespreksdeelnemers er zin in krijgen.

Zo breng je je in een andere mindset

Ik weet natuurlijk niet wat jou in een goede ‘zin’ brengt voor een gesprek. Dat kan van alles zijn. Misschien helpt het doen van een visualisatie, waarin je ­­­­­– met de ogen dicht ­– in gedachten oproept hoe fijn het gesprek zal zijn. Mogelijk voel jij je goed met een voorbereiding, waarbij je op voorhand vragen formuleert die je graag aan de orde wilt stellen. Je gaat dan verwonderd en met interesse het gesprek in. Het kan ook zijn dat het voor jou al voldoende is, dat je even een moment van pauze hebt voordat de vergadering begint.

Dit kun je nu zelf direct doen

Wat het ook is, zoek je eigen trigger op die je helpt om in die positieve sfeer te komen, zodat je open, ontspannen én benieuwd de vergadering instapt. Om zo de self fulfilling prophecy in werk te zetten.

Lees ook

Hoe visualiseren je ontspannen en zeker maakt – 3 voorbeelden

Ontvang gratis tips om vanuit verbinding te leiden

Voel je elke week geïnspireerd in je leidinggeven met een praktische donderdagmorgen succestip!

Meer dan 1500 leiders en professionals gingen je voor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoe verbindend ben jij als leider?

Ontdek in 12 vragen hoe verbindend jij bent als leider.