Leiderschapsdomeinen I Opleidingen in verbindend leiderschap

Logo leiderschapsdomeinen doorzichtig
Zoek

Opleidingen

Hoe krijg ik medewerkers en collega’s mee? Ik wil graag een beweging creëren, maar de hectiek van alledag overheerst. En ik realiseer me dat steeds harder werken me niet verder gaat helpen. Nog meer trekken en duwen brengt me niet dichter bij de oplossing. Ik wil dat de beweging iets van de medewerkers zélf is. Dat we vanuit meer rust en ontspanning de beweging creëren die we zo graag willen.

Een beweging kun je niet afdwingen

De toegenomen dynamiek en onzekerheid zorgt ervoor dat je als bestuurder, directeur of manager meer dan ooit in een netwerk werkt. Het is een netwerk van medewerkers, collega’s en partners te midden van een buitenwereld – die soms op de achtergrond, dan ineens heel prominent – ook altijd aanwezig is.

In dit speelveld kun je geen beweging afdwingen.

Zo’n speelveld vraagt van je om een beweging te creëren.

 

Het moet anders. Maar hoe?

Wellicht heb je ook al ervaren dat boeken, opleidingen en masterclasses over leiderschap natuurlijk heel interessant zijn. Maar ze helpen je uiteindelijk alleen maar bewust te maken van dat je het anders moet doen. Dit is op zichzelf natuurlijk heel waardevol. Maar er verandert in je eigen praktijk nog helemaal niets.
Weten dat het anders moet is niet genoeg. Het gaat erom dat je het ook anders doet.

  • Ervaar je dat je vaak onvoldoende toekomt om het geleerde in je praktijk toe te passen?
  • Wil je vanuit vertrouwen, rust en ontspanning een beweging creëren?
  • Heb jij de moed om bij jezelf te beginnen door methodisch te gaan oefenen?

Dan past een opleiding van Leiderschapsdomeinen bij jou!

De kracht van Leiderschapsdomeinen

Bij Leiderschapsdomeinen nemen we afscheid van de traditionele leiderschaps- en management opleidingen. Die zijn prima om kennis op te doen en om je bewust te worden van wat nodig is, maar je verandert er geen gedrag door. Daarom kiezen we voor een heel andere benadering: we stellen je dagelijkse praktijk centraal.

Als leidinggevende werk je in een netwerk van mensen, en maak je het verschil in al je interacties.
De kracht van onze opleidingen is dat we je heel gericht begeleiden in het verkennen van deze interacties. We stoppen niet bij theoretische inzichten, maar laten die het begin zijn van een tocht die jij gaat maken om in je eigen praktijk van alledag patronen te doorbreken

Dit maakt onze opleidingen effectief én efficiënt

  • Geen kant en klaar programma dat je afwerkt, maar een persoonlijk leertraject afgestemd op jouw eigen praktijk
  • Een effectieve methode die je in korte tijd verbindend leiderschap eigen maakt dat nodig is bij toenemende complexiteit.
  • Op je eigen praktijk gericht, zodat het niet ‘erbij’ komt, maar direct ondersteunend is aan je werk.
  • Focus op instructie (10%), samen leren (20%), in praktijk oefenen (70%)
  • Situationele coaching, die je helpt om antwoorden te vinden op jouw persoonlijke uitdagingen.
  • Je volgt de masterclasses en je individuele coaching sessies online. Je hoeft er de deur niet voor uit.

We onderscheiden 3 opleidingen:

Dit leverde de opleiding voor verbindend leiderschap voor anderen op

Over Leiderschapsdomeinen

Misschien was wel het belangrijkste kantelpunt in mijn leiderschapsontwikkeling het moment dat ik erachter kwam dat ik wel vanuit verbinding wílde leiden, maar dat in de praktijk helemaal niet deed. Ik had enthousiast opleidingen gevolgd. Geïnspireerd boeken over leiderschap gelezen. Ik groeide van afdelingshoofd naar manager, directeur, burgemeester en bestuurder. Maar ik ontdekte dat ik pas echt stappen zette in verbindend leidinggeven doordat ik tijdens gesprekken methodisch ging oefenen.

Het merendeel van andere leiderschapsopleidingen richt zich op bewustwording. Dat is op zichzelf natuurlijk heel waardevol. Maar wil je echt verandering bewerkstelligen, dan moet je in je eigen praktijk simpelweg iets anders doen, dan je altijd al deed. Wat voor een topsporter geldt, geldt ook voor elke leidinggevende; als je niet oefent, dan moet je niet verwachten dat je beter wordt. Ik ontwikkelde de opleidingen die ik zélf graag had willen volgen: met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling, met systematisch oefenen en waarin jouw persoonlijke groei in leiderschap centraal staat. Groei die voor jezelf en de mensen om je heen zichtbaar en voelbaar is.

Frans Wilms

oprichter van Leiderschapsdomeinen, trainer, coach Lees meer over Leiderschapsdomeinen

Welke opleiding is geschikt voor jou?

Opleiding Verbindend Leiderschap

Voor bestuurders, directeuren en managers die de moed hebben om zélf de sleutel tot verandering te zijn.

Je leert om in al je dagelijkse interacties vanuit verbinding te leiden. Je ziet en hoort de ander. Je laat je niet meer hinderen door weerstand of je eigen valkuilen. Je weet wat je triggert positief in te zetten, zodat je alsnog in verbinding komt. Je leert de reacties van je lichaam te gebruiken als extra kracht. Je weet jezelf steeds beter passend in te brengen, zodat je zelf niet ondersneeuwt terwijl je aandacht hebt voor de ander. Je leert hoe je meerwaarde kunt creëren uit de belangen en behoeftes van de ander én van jezelf. Het gevolg is dat je vanuit vertrouwen, rust en ontspanning gesprekken voert, mensen om je heen in positie brengt en de beweging creëert die je beoogt.

 
Post-Opleiding Verbindend Leiderschap

Voor bestuurders, directeuren en managers die hun weerbarstige, persoonlijke opdracht naar een hoger niveau willen tillen.

Te midden van de complexiteit die zich aandient, breng je focus aan en creëer je inspirerende ruimte binnen passende grenzen voor je medewerkers en voor jezelf. Dat doe je bovenal in alle interacties die je elke dag hebt. Je staat ‘aan’ voor anderen, je weet je in anderen te verplaatsen en bent begaan met hen en met hun inbreng. Het resultaat is dat je meer tijd krijgt voor je strategische opgaven, dat je een bron van inspiratie bent voor de mensen om je heen en dat je je werk vanuit meer rust en ontspanning doet. Je tilt zo je persoonlijke opdracht naar een hoger niveau.
Je gedijt steeds beter te midden van toenemende complexiteit, je geeft effectief leiding aan de beweging die je met je team (organisatie) wilt maken en je bent steeds meer voor anderen een inspirerend voorbeeld.

 
In Company Verbindend Leiderschap

Voor organisatie die werkgeluk, eigenaarschap en integrale samenwerking als vanzelfsprekend willen zien.

In je organisatie wordt verbindend leiderschap een vanzelfsprekendheid. Daarmee creëer je een ideale voedingsbodem voor meer werkgeluk, eigenaarschap en integrale samenwerking te midden van toenemende verwachtingen, dynamiek en onzekerheid. Meestal start je met een workshop voor leidinggevenden, waarna eerst een kleine groep begint met de Opleiding Verbindend Leiderschap. Ze worden daarna de nieuwe ambassadeurs van verbindend leiderschap in je organisatie, waarna collega’s in maatwerk de opleiding gaan volgen.


Vijf fases van verbindend leiderschap

De opleidingen zijn gebaseerd op de vijf fases van verbindend leiderschap. In deze video-opname van een webinar licht Frans deze vijf fases toe en laat zien hoe de opleidingen ervoor zorgen dat je je deze fases eigen maakt:

Ga naar de opleiding waar je meer over wilt weten:

Deelnemers uit de opleidingen kwamen onder meer uit deze organisaties en bedrijven: