Leiderschapsdomeinen I Opleidingen in verbindend leiderschap

Logo leiderschapsdomeinen doorzichtig
Zoeken

Samenwerken en investeren in relaties voor succesvol leiderschap

Facebook
Twitter
LinkedIn
(Leestijd 3 minuten)

Wanneer je zelf enorm onder druk staat en niet alle kennis en middelen in huis hebt om tot een bepaald succes te komen, hoe zorg je er dan voor dat je als organisatie toch overeind blijft staan?

We zien bijvoorbeeld dat het sociale domein de afgelopen jaren enorm onder druk staat. De hulpvraag neemt toe, er is sprake van bezuinigingen, de druk is enorm hoog en er is een tekort aan medewerkers. In een interview voor de podcast ‘De Praktijk van Verbindend Leiden’, vertelt Martijn Kerkhoff, uitvoerend bestuurder bij Scoor Jeugdhulp, hoe hij Scoor in een turbulente tijd meer stabiliteit heeft weten te geven.

Samenwerken

Dat lukt alleen maar door betrouwbaar te zijn en te doen wat je belooft; je afspraken nakomen.

De kracht om die stabiliteit te kunnen geven ligt volgens Martijn bij samenwerken, want “je kunt als organisatie niet alles zelf doen”. Verbinden met de ander maakt dat iedereen sterker wordt. Scoor is een organisatie die gezinnen vooral door begeleiding op weg helpt en Martijn is voor Scoor op zoek gegaan naar een samenwerking met een organisatie die behandelingen geeft. Die twee aspecten, begeleiding en behandeling, met elkaar combineren geeft een enorme meerwaarde voor zowel de hulpverleners als de hulpvragers.

Goede relaties opbouwen

Wat de een goed kan, kan de ander wat minder, en vice versa. Je kunt elkaar versterken door hulp aan elkaar te vragen en daarvoor moet je werken aan het opbouwen van goede relaties. Dat lukt alleen maar door betrouwbaar te zijn en ook daadwerkelijk te doen wat je belooft; je afspraken nakomen.

Transparantie helpt

Wanneer je een samenwerking aangaat en als het ware een stuk eigenaarschap gaat delen, ontstaat een andere dynamiek. Vaak brengt dat spanning met zich mee. Martijn heeft die spanning weten te reduceren door open, eerlijk en transparant te zijn. Zowel naar zichzelf toe als naar de organisatie. Martijn ligt toe: “de transparantie waarom je dingen doet, mensen wat laten zien en daarop kritisch laten meekijken, dat helpt”. Ook heeft Martijn geleerd om eventuele verborgen agenda’s uit te schakelen en belangen, kwetsbaarheden of risico’s gewoon op tafel te leggen.

Ontspanning is essentieel

Op het moment dat je alleen maar met iemand contact zoekt omdat je iets van de ander nodig hebt, gaat het niet werken.

Zodra je zelf gespannen bent is het moeilijk om de open en ontspannen houding die je met anderen wilt realiseren tot uitdrukking te brengen. Daarom is het heel belangrijk dat je op de eerste plaats goed voor jezelf zorgt, zegt Martijn: “de obstakels zijn constant je draagkracht in balans houden”.

Actie ondernemen

“Woord bij daad, dat is wat mij echt heeft geleerd om verder te komen”, zegt Martijn.

“Onderneem zelf actie”. Martijn geeft aan dat het belangrijk is dat je bedenkt met wie je écht contact wilt hebben en dat dan ook direct in uitvoering zet. Dat contact moet wel vanuit echt en oprecht zijn: “het is niet alleen maar contact zoeken met iemand als je wat wilt halen, het is geven en halen, dat moet in balans zijn”, vertelt Martijn. “Want op het moment dat je alleen maar met iemand contact zoekt omdat je iets van de ander nodig hebt, gaat het niet werken.”

Verbinding leggen

Martijn’s praktische tip luidt: “zoek mensen om je heen die goed zijn in zaken waar jij niet zo goed in bent, waar je minder affiniteit mee hebt en leg je kwetsbaarheden op tafel”. Zoek elkaar dus op vanuit het idee dat ieder zijn eigen belangen en behoeftes heeft, leg die open en transparant op tafel en maak hier samen vervolgafspraken over. Wacht niet, maar onderneem actie, en maakt tijd voor het opbouwen van goede relaties.

De praktijk van verbindend leiden

Wil je het hele verhaal van Martijn horen? Luister dan naar de podcast of bekijk de YouTube video van het interview.

Ontvang gratis tips om vanuit verbinding te leiden

Voel je elke week geïnspireerd in je leidinggeven met een praktische donderdagmorgen succestip!

Meer dan 1500 leiders en professionals gingen je voor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoe verbindend ben jij als leider?

Ontdek in 12 vragen hoe verbindend jij bent als leider.