Leiderschapsdomeinen I Opleidingen in verbindend leiderschap

Logo leiderschapsdomeinen doorzichtig
Zoek

Waarom je je mail niet moet wegwerken

Facebook
Twitter
LinkedIn
(Leestijd 2 minuten)

‘Ik moet mijn mail nog even wegwerken’. Met deze zin maak je duidelijk dat je nog de nodige e-mails hebt die om een reactie vragen. Tegelijkertijd typeert deze zin ook je houding ten opzichte van je e-mail. Namelijk dat het een ‘klus’ is, een soort noodzakelijk kwaad.

Dat is eigenlijk heel gek.

Zie mailtjes als een ontmoeting

Ons werk bestaat namelijk uit allerlei acties, die in samenspel met anderen tot resultaten leiden. Dat samenspel vindt op heel veel manieren plaats. Je overlegt via fysieke bijeenkomsten, je ziet elkaar via beeldbellen, je reageert via sociale media, je appt, je belt. Maar wat gebeurt er in mailverkeer?

Ook een mailtje is een ontmoeting. Het is een kans tot samenspel.

Voorkom dat je je mail gaat wegwerken

Toen ik bemerkte dat ik zelf ook de mails als een noodzakelijk kwaad ging zien, heb ik de activiteit in mijn agenda een andere naam gegeven. Ik noem het voortaan ‘engagement’. Ik vind het een mooi woord om tot uitdrukking te brengen dat het een verzameling is van waardevolle ontmoetingen.

Wat je zelf kunt

Als je zo naar je e-mailbox kijkt, dan zie je dus elke dag opnieuw weer mooie kansen tot ontmoeting. De naam ‘engagement’ werkt voor mij als een soort codewoord om me te herinneren aan het gevoel dat ik wil hebben als ik mijn mail bekijk.

Hoe is dat bij jou? Hoe zou jij het moment willen noemen, waarop je je e-mails leest en beantwoordt?

Lees ook

Zes alledaagse dingen waarmee je als leider een voorbeeld geeft 

Ontvang gratis tips om vanuit verbinding te leiden

Voel je elke week geïnspireerd in je leidinggeven met een praktische donderdagmorgen succestip!

Meer dan 1500 leiders en professionals gingen je voor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoe verbindend ben jij als leider?

Ontdek in 12 vragen hoe verbindend jij bent als leider.